Alles wat je moet weten over verse babyvoeding

verse baby voeding

Misschien zet je wel je twijfels bij de potjes babyvoeding in de supermarkt en zit je te denken aan Verse babyvoeding. Alleen waarom is verse babyvoeding nou beter voor je baby? En wat zijn de nadelen van de potjes babyvoeding in de supermarkt? En wist je dat het mogelijk is om verse maaltijden voor je baby of peuter te bestellen? Dit scheelt je weer veel tijd en je baby zal gewend raken aan allerlei smaken zonder dat je hem potjes babyvoeding geeft. In dit artikel vertellen we je alles over potjes en verse babyvoeding.

Verse en potjes babyvoeding

Op het moment dat je kindje zes maanden oud is dan mag hij meer dan alleen melk. Je zal dit moment herkennen, omdat hij het eten uit je komt gaat kijken en begint te smakken. Op het moment dat je begint met andere voeding naast melk te geven dan zijn alle smaken nog nieuw en je kindje zal dit dan in het begin ook niet lekker vinden. Het kost ongeveer vijf tot tien keer proeven voordat je baby het eten zal kunnen waarderen. Je kan ervoor kiezen om je baby voeding uit een potje te geven, verse maaltijden of zelf aan de slag te gaan in de keuken. Potjesvoeding is niet ongezond voor je baby, maar als je de tijd hebt dan is het slim om zelfs eens aan de slag te gaan met voeding bereiden voor je kindje. Je bent er dan zeker van dat de ingrediënten gezond en vers zijn en het bespaart je ook geld. Het is ook mogelijk om verse (diepvries) maaltijden te bestellen voor je kindje. Deze zorgen ervoor dat je baby gewend raakt aan alle smaken langzaamaan.

De voordelen en nadelen van verse babyvoeding

De voordelen van verse babyvoeding is dat het goedkoper is, je bent er zeker van dat je gezonde en verse ingrediënten gebruikt, je kan zelf nieuwe smaakcombinaties maken en eindeloos variëren en doordat de voeding een grovere structuur heeft zal je kindje beter leren slikken en kauwen. De nadelen zijn dat het je meer tijd zal kosten, je hebt een staafmixer en verse groenten nodig en niet alle groenten zijn even makkelijk voor je kindje te verteren dus de vertering van de voeding kan minder soepel verlopen. Potjesvoeding neemt minder tijd in beslag, is handig voor onderweg, is heel fijn en daardoor goed verteerbaar, het is duurder en er is minder variatie in smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *