Hoe gaat een auto theorie-examen in zijn werk?

Theorie in 1 dag

Het theorie-examen is een verplicht onderdeel van het behalen van je autorijbewijs. Het is namelijk belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt over het verkeer voordat je de weg op kan gaan. In het theorie-examen wordt je over drie onderdelen getoetst. Het eerste onderdeel is gevaarherkenning. Hier krijg je 25 vragen voorgelegd waarin het lijkt alsof je in de auto zit. Je moet dan binnen 8 seconden herkennen of er gevaar dreigt of niet en hoe je hierop zou reageren. De mogelijke reacties zijn: remmen, gas loslaten of niets doen. Het is het handigste als je hier gewoon veel voor oefent, dan krijg je het vanzelf onder de knie. Van deze 25 vragen mag je er 12 fout hebben. Het tweede onderdeel is kennis. Hier word je getoetst over je kennis van verkeersborden, verkeersregels en dit soort dingen. Hier krijg je 12 vragen over, waarvan je er slechts 2 fout mag beantwoorden. Het derde onderdeel dat getoetst wordt, is inzicht. Hierin wordt van je gevraagd dat je de verkeersregels ook daadwerkelijk kunt toepassen. Hier krijg je 28 vragen over, waarvan je er slechts 3 fout mag beantwoorden.

Theorie in 1 dag

Het is mogelijk om een tijdje te leren voor je theorie-examen, maar voor veel mensen is dit lastig. Voor veel mensen is het sowieso lastig om het theorie-examen te halen, omdat je bij de laatste twee onderdelen maar zo weinig fouten mag maken. Het kan dan zeker geen kwaad om een theorie-cursus te doen. Hierin is het de bedoeling dat je je theorie in 1 dag haalt. Je krijgt dan de hele dag theorie aangeleerd, waarna je aan het einde van de dag het theorie-examen gaat maken. Het slagingspercentage van zulke cursussen is erg hoog, dus het is zeker aan te raden om dit te volgen!

Is 1 dag niet veel te weinig om alles te leren?

Het lijkt misschien onmogelijk om alles in een dag te leren, maar juist het tegenovergestelde is waar. Juist als je alle theorie op 1 dag voorbij hebt zien komen en veel vragen hebt geoefend, zit je helemaal in de flow. Daarbij krijg je van de cursisten ook allemaal handige tips en ezelsbruggetjes die je gemakkelijk kunt toepassen om dingen te onthouden. 1 dag is dus zeker niet te weinig om alle theorie onder de knie te krijgen, wat ook te zien is aan het hoge slagingspercentage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *