Waar zit de praktijk voor ergotherapie in Roosendaal?

Ergotherapie

Woon je in de buurt van Roosendaal en ervaar je in het dagelijks leven klachten als je bepaalde handelingen uitvoert? Of heb je chronische pijn en ben je daardoor beperkt in je bewegingen? Dan ben je bij Paramove, de praktijk voor ergotherapie in Roosendaal, aan het juiste adres. Daar werken enkel gediplomeerde en zeer ervaren ergotherapeuten, die je kunnen helpen bij het in kaart brengen van je klachten, en het zoeken naar een oplossing. Soms kan dat betekenen dat je op een andere manier de handeling uitvoert, maar het kan ook zijn dat je bepaalde oefeningen krijgt waarmee je specifieke spiergroepen traint. In beide gevallen wordt het makkelijker voor je om deze handelingen uit te voeren, en dat is natuurlijk het doel van de behandelingen bij de praktijk voor ergotherapie in Roosendaal. Tijdens de therapie houden ze zoveel mogelijk in de gaten hoe ze jou een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen laten leiden, ondanks de beperkingen die je hebt. Want hoe meer je zelf kunt, hoe minder hulp je nodig hebt bij het uitvoeren van deze dagelijkse handelingen, en dat is ontzettend prettig, zowel voor jezelf als voor de ander (in veel gevallen de partner).

Ergotherapie in Roosendaal voor kinderen

de praktijk voor ergotherapie in Roosendaal is er zowel voor volwassenen die klachten ervaren als voor kinderen. Bij kinderen is dat meestal omdat ze achter liggen in hun ontwikkeling. Hun fijne motoriek is bijvoorbeeld nog niet zo sterk als hij zou moeten zijn, waardoor ze moeite hebben met zaken zoals schrijven en hun veters strikken. Als al hun leeftijdsgenootjes dat al lang onder de knie hebben kunnen ze daar echt een rotgevoel van krijgen, en dat terwijl het met gerichte therapie goed mogelijk is om dat soort zaken te trainen. Niet ieder kind is even snel met zijn of haar ontwikkeling, en vrijwel altijd komt het uiteindelijk wel goed met de motoriek. Wil je het proces liever toch iets versnellen, dan kun je een afspraak maken bij Paramove. De ergotherapeut gaat dan kijken naar de mogelijke oorzaak ervan en je kind gerichte oefeningen geven om diens fijne motoriek te trainen.

Zelfstandigheid verbetert de kwaliteit van leven

Of het nu om een kind gaat dat zijn of haar eigen veters gewoon wil kunnen strikken, of een bejaarde die zijn eigen lunch nog wil maken, hoe dan ook kunnen we stellen dat dat stukje zelfstandigheid de kwaliteit van leven verbetert. Hulp nodig hebben, bij wat voor handeling dan ook, doet namelijk iets met iemands eigenwaarde. Voor jezelf kunnen zorgen is nu eenmaal heel prettig, want dan hoef je niet constant een beroep te doen op anderen. Met behulp van een ergotherapeut kan dat, omdat je dan manieren aanleert om de handelingen weer zelf uit te voeren, eventueel op een aangepaste manier. Zo krijg ook jij weer de controle over je leven terug, en dat gaat je een hoop zelfvertrouwen opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *