Wat houd Flexchair training in?

Flexchair training

Flexchair training is de oplossing voor een pijnlijke rug door paardrijden. Als je paard rijdt dan herken je het wel, een stijve rug, nek of schouders, als je van het paard af komt. En de volgende dag? Flinke spierpijn in de gehele rug, nek, schouders maar ook in de benen omdat die het gewicht proberen te compenseren tijden het rijden. Maar je weet niet zo goed wat je met deze klachten aan moet. Rekken en strekken helpt een beetje maar dat is van korte duur. Nu is Flexchair training er zo voor ontworpen dat je beter op jouw houding gaat letten tijdens het paardrijden. Waar je normaal een plat zitoppervlak hebt en een rugleuning moet jouw rug die spanning zelf allemaal opvangen tijdens bijvoorbeeld de paardrijles. Nu gaat dit wel voor een kwartiertje, maar na die tijd krijgt je rug het lastig.

De rug is de basis voor beweging

Tijdens elke beweging is de rug één van de belangrijkste delen in het lichaam, maar bij paard rijden is dit net even wat doortastender. Hierdoor moet je een goede basis opbouwen. Dit begint vanuit de billen goed positioneren op het zadel. Tijdens een Flexchair training werk je dus ook daadwerkelijk met een zadel om de situatie zo goed mogelijk na te bootsen. Hierdoor is de training effectiever dan wanneer je alleen gaat letten op de zithouding vanuit een stoel of bank. Ook focust een Flexchair training niet alleen op de houding van de rug maar juist ook op de verdeling van het gewicht. Dit gebeurd door meer focus te leggen op de buik- en beenspieren. Deze kunnen de rug als het ware ondersteunen bij het rechtop blijven zitten. Zo kun je door middel van een Flexchair training beter in evenwicht op het paard zitten en kost het minder moeite om voor een langere tijd te rijden.

Het doel van Flexchair training

Door de training zal jouw rug een stuk meer in balans zal zijn en hierdoor zal je ook aanzienlijk minder tot geen klachten hebben. Daarnaast is jouw core stabillity sterker geworden omdat je de buikspieren slimmer gebruikt in samenwerking met de onderrug- en borstspieren. Misschien nog wel belangrijker is dat de connectie tussen jezelf en het paard sterker wordt doordat je makkelijker rijdt kun je namelijk meer aandacht houden bij de training en de bewegingen van het paard . Al met al bevordert een Flexchair training jouw houding maar ook zeker het rijplezier van jou en jouw paard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *