Nederlandse Koran

Nederlandse koran

De Koran is het heilige boek van de moslims. Het origineel is geschreven in het Arabisch, maar wist je dat er ook een Nederlandse Koran is? Ideaal als je zelf geen Arabisch spreekt, omdat je het nooit geleerd hebt, of als je Arabisch, na jaren niet gebruikt te hebben, een beetje minder is geworden. Het kan de beste overkomen. Maar voor deze personen is er dus een Koran die in het Nederlands is vertaald. Op deze manier kan je toch het verhaal lezen, maar hoef je verder geen Arabisch te kunnen.

Veel formaten

De Koran is er in veel verschillende vormen en afmetingen. Zo heb je handige boekjes die in je zak passen, versies in A5 formaat en zelfs nog grotere exemplaren, bijvoorbeeld voor thuis of in de moskee. Het is maar net wat je prettig vindt om te lezen en om te dragen. Dus kies het formaat dat jij fijn vindt en begin met het lezen van de Koran. Dit is niet alleen goed voor moslims, omdat het nu eenmaal hun geloofsboek is, maar ook voor mensen die niks weten over de islam en hier graag iets meer over willen weten. En daarnaast staan er ook gewoon mooie verhalen in de Koran waar je ook als ongelovige van kan genieten.

Wat is de Koran precies?

Zoals je misschien wel weet, is de Koran het heilige boek van de moslimgemeenschap. Zo heeft het christendom de Bijbel en het jodendom de Thora. In de Koran staat het woord van Allah, de god van de moslims, dat via engel Gabriël en uiteindelijk via de profeet Mohammed tot de mensheid is gekomen. De eerste keer dat Allah een boodschap hebt voor de mensheid, was in de Grot van Hira in Saoedi Arabië. Mohammed kwam hier vaak om een beetje te bidden en te ontspannen. En opeens kreeg hij daar zijn eerste visioen en boodschap van Allah door. Dit gebeurde een aantal keren.

Onthouden, vertellen en opschrijven

Mohammed moest alles onthouden en deelde de verzen en de boodschappen van Allah met zijn vrienden, kameraden en reisgenoten. Ook zij gingen de verhalen vertellen. Uiteindelijk werd alles opgeschreven en had je de Koran. En deze kan je vandaag de dag dus ook in het Nederlands lezen. Hoe handig is dat? Ook als je geen moslim bent, is het een boek van belang en met bijzondere en soms mooie verhalen. Het boek bestaat uit 6236 verzen die Mohammed tussen 609 en 632 toch zich heeft gekregen via engel Gabriël. Het was dus nog een hele klus om alles te onthouden, na te vertellen en uiteindelijk op te schrijven, maar het is gelukt. En vandaag de dag kan je alles dus ook in het Nederlands lezen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *