Oefentherapie

Oefentherapie

Oefentherapie is een vorm van therapie die zich focust op de lichaamshouding en op het verbeteren van het bewegingspatroon. Bij oefentherapie wordt er gefocust op het achterhalen van de klacht. Dit betekent dat de oorzaak van het probleem aangepast kan worden. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat niet alleen de klacht weggaat, maar ook dat de klacht niet zo snel terug zal komen. Als de oorzaak namelijk weg is, kan de klacht moeilijk opnieuw komen. Voor een goede oefentherapeut kun je langsgaan bij oefentherapie Alkmaar. Hier werken verschillende oefentherapeuten. Er is dus altijd wel iemand die raad weet met jouw klachten. Daarnaast is oefentherapie Alkmaar aangesloten bij het kwaliteitsregister van oefentherapie. Dit betekent dat de oefentherapeuten een diploma hebben en voldoende kwaliteiten bezitten om oefentherapie goed uit te kunnen voeren.

Voor wie is oefentherapie?

Oefentherapie kan goed zijn voor mensen van alle leeftijden. De belangrijkste reden om een oefentherapeut te bezoeken, is wanneer je pijn ervaart bij het bewegen. Het doel waar vervolgens naartoe gewerkt wordt, is pijnvrij bewegen. Er kunnen mensen met allerlei soorten klachten aankloppen bij de oefentherapeut. Echter, alle klachten zijn ontstaan als gevolg van een probleem met je houding. Je kan bijvoorbeeld ongemerkt je rug of nek belasten. Of als je verkeerd loopt, kan er pijn veroorzaakt worden in je knieƫn of heupen. Al deze klachten zijn gelukkig goed te behandelen. Door paramedische behandelmethoden kunnen bewegingsklachten voorkomen en genezen worden. Ook wordt de oorzaak aangepakt, waardoor het niet makkelijk zal gebeuren dat je klacht snel terugkomt. Daarnaast speelt bewustwording een grote rol. Als je je namelijk bewust bent van waar je klachten vandaan komen, zal je sneller letten op deze problemen. Hierdoor worden de klachten ook al automatisch minder.

Revalidatie

Bij oefentherapie Alkmaar kun je ook langskomen wanneer je moet revalideren. Revalidatie is een proces dat namelijk goed ondersteund kan worden door middel van oefentherapie. Soms moet je revalideren na een ongeval of blessure, maar ook na een ziekte kan het nodig zijn om te revalideren. Als je gaat revalideren met een oefentherapeut, wordt als doel gesteld dat je zo snel mogelijk weer normaal kunt functioneren. Hierbij wordt de grens gelegd bij zelfredzaamheid. Hierbij is het dus de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer jezelf kunt redden, zonder dat je daarbij hulp van anderen nodig hebt. Revalidatie kan plaatsvinden in de praktijk van de oefentherapeut, maar de oefentherapeut kan ook bij jou thuis komen. Je mag zelf kiezen wat je het pretigste vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *