Video intercom systeem

Video intercom systeem

Veiligheid is aan de dag van vandaag erg belangrijk gaat. Of het nu gaat om het hebben van een veilig gevoel wanneer je aan het werk bent, of om een veilig gevoel op het moment dat je thuis bent. Het komt regelmatig voor dat mensen het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. Om een veilig gevoel te creëren voor werknemers bij bedrijven en voor mensen in hun woning is er al een aantal jaar een bepaalde gadget op de markt. Hiermee kun je gemakkelijk zien wie er voor jouw deur staat en kun je daarna de keuze maken of je de deur wel of niet openmaakt. Zo’n gadget wordt ook wel een video intercom systeem genoemd.

De voordelen van een video intercom systeem

Een video intercom systeem heeft een aantal voordelen. Het geeft je voornamelijk een veilig gevoel. Je kunt gemakkelijk op het scherm van een computer of op je mobiele telefoon zien wie er voor de deur staat. Ook is het mogelijk om te praten via zo’n video intercom systeem. Wanneer je moeder dan bijvoorbeeld voor de deur staat kun je zeggen dat ze later terug moet komen omdat je op dit moment niet thuis bent. Ook is het handig wanneer je regelmatig aankopen doet via het internet. Wanneer de pakketbezorger dan bij jou voor de deur staat kun je bijvoorbeeld vragen of hij of zij het pakketje bij de buren af wil leveren. Ook kun je gemakkelijk een keuze maken of de deur wel of niet openmaakt. Dit omdat je van te voren kan zien wie er voor de deur staat. Wanneer je de persoon die bij jou aan de deur staat niet kent en hier een onaangenaam gevoel bij hebt kun je dus de keuze maken om de deur dicht te laten. Ook is zo’n systeem een uitkomst voor bedrijven. Je kunt het hek voor het bedrijf gemakkelijk dichtlaten. Wanneer er dan een leverancier voor jouw hek staat kun je het hek gemakkelijk open doen. Wanneer je een video intercom systeem hebt, zullen eventuele inbrekers eerder terugdeinzen. Dit omdat zij dan zichtbaar zijn op beeld en tevens gefilmd kunnen worden. Er zijn namelijk video intercom systemen die opnames maken. Tegenwoordig heb je ook al deurbellen met waarin een videocamera zit geïntegreerd.

Videodeurbellen

Met een videodeurbel kun je eveneens zien wie er bij jou voor de deur staat en een keuze maken of je wel of niet opendoet. Ook zit er op deze videodeurbellen een bewegingssensor. Wanneer er dan beweging plaatsvindt in de buurt van jouw deurbel krijg je een melding op je telefoon. Wanneer dit dan `s nachts is kun je hier je vraagtekens bij plaatsen. Het kan dan misschien wel zo zijn dat potentiële inbrekers bij jou voor de deur staan om te kijken of er iemand thuis is en of ze eventueel gemakkelijk jouw woning kunnen binnentreden. Inbrekers zijn niet zo’n fan van zulke deurbellen en zullen dan eerder jouw deurtje voorbijgaan. Een video intercom systeem of een video deurbel is dus een mooie gadget die net dat extra stukje veiligheid geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *