Kanaalverwarmer

Kanaalverwarmer

Kanaalverwarmers zijn een vorm van verwarming van de lucht. Door middel van water wordt de lucht opgewarmd. Dit wordt veroorzaakt door een kanaalverwarmer. Naverwarmers zijn ervoor gemaakt om te plaatsen in een kanalenstelsel. Echter, de kanaalverwarmers kunnen ook geplaatst worden in een luchtbehandelingskast. Dit is echter wat minder gebruikelijk, maar het kan dus wel. Een kanaalverwarmer kan gemaakt worden in twee verschillende uitvoeringen. Deze uitvoeringen zijn als volgt. De eerste uitvoering heeft een rechthoekige kanaalaansluiting. Deze aansluiting moet dan nog wel aangesloten worden op het luchtkanaal. Deze verbinding kan bijvoorbeeld met een flens gemaakt worden, maar ook met een DW20 montageraam. De tweede uitvoering van een kanaalverwarmer heeft geen rechthoekige kanaalaansluiting, maar een ronde kanaalaansluiting. Deze ronde kanaalaansluiting levert standaard rubberen ringen mee. Deze rubberen ringen zorgen ervoor dat de kanaalverbinding heel goed dicht zit.

Uitvoering kanaalverwarmer

Hierboven zijn al de uitvoeringen van de aansluitingen van de kanaalverwarmer vermeld. Echter, de kanaalverwarmer kan ook verschillen in het materiaal waarvan het gemaakt is. Een kanaalverwarmer is standaard gemaakt met koperen buizen. Ook aluminium lamellen en een behuizing van gegalvaniseerd plaatstaal zitten bij de kanaalverwarmer als standaard materialen waarvan het gemaakt is. Daarnaast hebben de verzamelaars en aansluitingen weer een ander materiaal. Dit is meestal koper of staal. Mocht je nou liever je kanaalverwarmer van ander materiaal hebben, dan kan dit ook. Het is namelijk ook mogelijk om deze te leveren, mits je het maar van tevoren aangeeft. Als je de kanaalverwarmer besteld hebt, wordt deze ter plaatse geïnstalleerd door ervaren monteurs. Zij zullen dan ook nog testen of de kanaalverwarmer daadwerkelijk werkt. Ook wordt er uitgebreid getest of er geen lekkages zijn en wordt dit vervolgens verzegeld. Verder zijn de aansluitingen ook nog voorzien van gasdraad. Wat verder handig is, is dat de luchtrichting die jij uitgekozen hebt, aangegeven wordt met pijlen. Zo kunnen de monteurs zich dus nooit vergissen met het installeren.

Heat exchangers

Een heat exchanger kan ook zorgen voor het opwarmen van lucht. Een heat exchanger is eigenlijk bijna hetzelfde als een kanaalverwarmer. Wat een heatexchanger anders maakt, is dat het ook mogelijk is om reinigbare varianten aan te leveren. Deze varianten kunnen op een mechanische manier gereinigd worden. Alle pijpen zijn dus bereikbaar bij de heat exchangers. De reden om een kanaalverwarmer of een heat exchanger aan te schaffen is om de lucht in je huis te kunnen veranderen. Dit is vooral fijn in de winter, als het koud is in je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *